Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (EΔΣΝΑ) υλοποιούν μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης των πολιτών, με κεντρικό μήνυμα «Δώσε Αξία στα σκουπίδια σου» .

 

Με σύγχρονη προσέγγιση κι αξιοποιώντας τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα, θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα Αλλαγής κι Ευθύνης.

 

Το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να Αλλάξουμε Συνήθειες όσον τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας, τα οποία αφορά ότι για μας αποτελεί προτεραιότητα η ανακύκλωση.

 

Μέσα από την εκστρατεία αυτή φιλοδοξούμε να υπηρετήσουμε τέσσερις συγκεκριμένους στόχους:

1. Να δημιουργήσουμε μια ισχυρή, «πράσινη συμμαχία» ευθύνης, με όλους τους πολίτες της Αττικής, με σκοπό να υιοθετήσουμε ένα νέο, σύγχρονο και «πράσινο μοντέλο», όσον αφορά τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια που παράγουμε στην καθημερινότητά μας.

2. Να προβάλλουμε τα οφέλη της ανακύκλωσης και να ενημερώσουμε πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις τι, πως και που μπορούμε να ανακυκλώσουμε. Να βρουν δηλαδή το σωστό κάδο για να ανακυκλώσουν.

3. Να δώσουμε τη δυνατότητα αλλά και ουσιαστικά κίνητρα σε Πολίτες, Επιχειρήσεις και Δήμους, ώστε να ανακυκλώνουν περισσότερο.

4. Να βάλουμε σταδιακά στη ζωή μας και τον καφέ κάδο, προωθώντας τη χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων, εκτρέποντας με τον τρόπο αυτό μια σημαντική ποσότητα σκουπιδιών από την ταφή και μετατρέποντας την σε χρήσιμα υλικά, όπως το πιστοποιημένο κομπόστ.

 

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης για την ανακύκλωση αποτελεί μέρος του συνολικού μας σχεδιασμού για την πράσινη διαχείριση των σκουπιδιών και την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

 

Το διάστημα αυτό βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη μεταξύ άλλων:

• Η προμήθεια και δωρεάν διανομή σε όλους τους Δήμους της Αττικής σύγχρονου εξοπλισμού ανακύκλωσης. Δημιουργούμε 1000 γωνιές ανακύκλωσης σε όλη την Αττική.

• Η δωρεάν διανομή στους Δήμους 200 «καφέ» απορριμματοφόρων και 30.000 κάδων, για τη χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων.

• Η κατασκευή τριών νέων Πάρκων Κυκλικής Οικονομίας, με σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον Μονάδες Επεξεργασίας ( Κεντρικού Τομέα Αθήνας, Πειραιά και Γραμματικού) και η μετατροπή του ΕΜΑΚ Λιοσίων σε «Πράσινο Εργοστάσιο». Καθώς και η δημιουργία δέκα τουλάχιστον Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων σε όλη την Αττική.

60 κινητά «πράσινα σημεία» συλλέγουν καθημερινά ανακυκλώσιμα υλικά στους περισσότερους Δήμους της Αττικής.

• Δίνουμε καθημερινά λογαριασμό στους πολίτες για το πόσο ανακυκλώνουμε στην Αττική, Δήμο – Δήμο, μέσα από τη λειτουργία του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

 

Κάθε μέρα που περνά, υλοποιούμε με συνέπεια κι ευθύνη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που παρουσιάσαμε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2020.

 

Θέλουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία. Θέλουμε η Αττική να γίνει πρώτη Περιφέρεια sτην ανακύκλωση, περιφέρεια – πρότυπο στην ενσωμάτωση των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας. Δίνουμε κίνητρα σε δήμους και πολίτες προκειμένου να μειώσουν τον όγκο των σκουπιδιών που παράγουν. Δημιουργούμε νέες σύγχρονες υποδομές.

 

Βήμα- βήμα, μέρα με τη μέρα, κερδίζουμε το χαμένο χρόνο, δίνουμε βάρος στην ανακύκλωση και βάζουμε τον καφέ κάδο στη ζωή μας.

 

Λέμε ΝΑΙ στην ανακύκλωση και δίνουμε αξία στα σκουπίδια μας, βάζοντας τα στο σωστό κάδο.