Γνώρισε τον καφέ κάδο

H εκπαίδευση για τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων και η ένταξη αυτών των συνηθειών στην καθημερινότητά μας καθίστανται πολύ σημαντικές.
To σύστημα «Διαλογή στην Πηγή» πραγματοποιείται στους Δήμους της Αττικής μέσω του ειδικού κάδου για τα βιοαπόβλητα, του καφέ κάδου. Μέσω αυτής της διαδικασίας επιτυγχάνεται η ανάκτηση αυτών των χρήσιμων υλικών πριν αναμειχθούν με την υπόλοιπη μάζα απορριμμάτων.

Tips για λιγότερα
βιοδιασπώμενα απόβλητα
- Χωρίζουμε τα υπολείμματα τροφών στην κουζίνα.
- Αφήνουμε τα υγρά υπολείμματα τροφών να στραγγίξουν πριν τα απορρίψουμε στον κάδο ή τα τυλίγουμε με εφημερίδα ή χαρτί.
- Απορρίπτουμε τα υπολείμματα τροφών είτε σε βιοαποδομήσιμες σακούλες (κατασκευάζονται από άμυλο καλαμποκιού ή πατάτας), είτε σε χάρτινες σακούλες μαναβικής, είτε χύμα.
- Αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικής σακούλας.
- Τα μεταφέρουμε στον καφέ κάδο.
- Το ειδικό απορριμματοφόρο τα συλλέγει και τα οδηγεί στη μονάδα κομποστοποίησης.
- Μετά την επεξεργασία τους παράγεται εδαφοβελτιωτικό υλικό έτοιμο για χρήση.
Το κόμποστ που παράγεται από τα προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής είναι ένα εδαφοβελτιωτικό υλικό υψηλής ποιότητας, κατάλληλο για επαγγελματική και οικιακή χρήση. Είναι πιστοποιημένο για εφαρμογή σε βιολογικές καλλιέργειες, καθώς και ενδεικτικά σε αμπέλια, υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες, δενδρώδεις καλλιέργειες, στην ανθοκομία και σε εφαρμογές αστικού πρασίνου.
Η διάθεση του κόμποστ γίνεται από τον ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με τους Δήμους.
